PAL symposium: De kracht van motivatie – donderdag 19 mei 2022

Hoe motiveer jij jezelf bij het studeren en in je werk als PAL? En hoe motiveer je leerlingen op school? In de afgelopen periode met het online onderwijs, is het belang van motivatie in het onderwijs nog groter geworden. Tijdens het eerste PAL-symposium op donderdag 19 mei, neemt gastspreker Ralph Meulenbroeks (Universiteit Utrecht) jullie mee in de wondere wereld van motivatie. Door middel van concrete voorbeelden en onderzoek, biedt hij handvatten bij motivatie binnen offline en online onderwijs.

Tijdens het symposium zijn ook de lerarenopleidingen van de VU en UvA vertegenwoordigd en vertellen zij je graag meer over de mogelijkheden van hun opleidingen. Aan het eind van de middag borrelen we met iedereen na, onder het genot van een hapje en een drankje. Dit symposium is hét moment voor het opdoen van nieuwe kennis, extra motivatie en om te netwerken. Lijkt dit je wat? Meld je dan uiterlijk donderdag 12 mei aan!

Over de gastspreker
Dr.ir. Ralph Meulenbroeks is universitair hoofddocent wetenschapseducatie aan de Universiteit Utrecht, binnen het Freudenthal Instituut voor Wiskunde en Wetenschapseducatie. Hij richt zich op het ontwikkelen van natuurkundeonderwijs en leerlingmotivatie. Hierbinnen heeft hij speciale aandacht voor de effecten van online- en blended onderwijs, op de motivatie en het welzijn van leerlingen. Bovendien houdt hij zich bezig met de problematiek van het lerarentekort in Nederland, vooral binnen de verschillende bètavakken.

Programma
16:00-16:10: Opening
16:10-17:00: De kracht van motivatie, Ralph Meulenbroeks (UU)
17:00-17:15: Pauze
17:15-18:00: Voorlichting lerarenopleidingen VU en UvA
18:00-19:00: Borrel

Algemene informatie
Datum:
 Donderdag 19 mei 2022
Tijd: 16:00-19:00 uur
Locatie: Vrije Universiteit, NU-gebouw (3B-19)
Voor wie?: Alle studenten in de PAL-poule van PAL voor de klas
Prijs: Gratis